Semonkong Hospital

By Bantu Studio

Working across 2 non-contiguous sites for a phased 140-bed hospital & complementary staff housing, the project deals with conditions typical of under-resourced areas (poor existing infrastructure, limited economic investment, and a gradual loss of cultural identity & tradecraft), and harsh environmental conditions (cold winters, a short growing season) in the small town of Semonkong, Lesotho by approaching the project as a catalytic intervention with influence beyond the scope of the individual sites.

Strategies were developed through a participatory process; buildings were designed to allow local craftspeople to participate in construction; the interaction between building & landscape takes cognisance of the agrarian way of life and sets up a robust nature-based water management system.

 

Submission: 2017

© Bantu Studio

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider