Brixton School

This co-ed school was designed to provide a more nuanced set of spaces for the varying developmental levels of children – with provision for boisterous play outside, small groups, and sitting by oneself in intimate courtyards.

Designed with windows, doors, and level changes at the scale of children; the school nonetheless caters for adult supervision through passive surveillance at all points. It interacts with the neighbouring school through shared sportsfields and by providing ample safe parking for buses and taxis, which currently use the small sidewalks in this residential neighbourhood.

A dual-use section means that the north-western, public part of the school and library can be used by the public after hours, whether for research or adult classes. This adds to security and provides an additional income.

Submission: 2014

© Nico van Loggerenberg

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider